Kérdése van? Írjon nekünk! info@oxfordcorner.hu

Mikrobiológia és táplálkozásélettan
Mikrobiológia és táplálkozásélettan
6.2 Eur

Mikrobiológia és táplálkozásélettan

Tartalom:

  • Mikrobiológia
  • Mikrobiológia tárgya

  • Mikrobiológia rövid története
  • Mikroorganizmusok elterjedése
  • Mikroorganizmusok jellemzése
  • A mikroorganizmusok életfeltételei
  • A mikroorganizmusok életfolyamatai
  • Az élelmiszerek minőségét meghatározó mikróbák
  • Mikrobiológiai minőségellenőrzés
  • Táplálkozás-élettan
  • Az egészséges táplálkozás
  • Az energiaforgalom
  • Tápanyagok
  • Energiát adó anyagok
  • Vitaminok
  • Ásványi anyagok
  • A víz
  • Fűszerek, színezőanyagok
  • Növényi rostok
  • A tápanyagok emésztése és felszívódása
  • A táplálkozás folyamata
  • Az élelmiszerek táplálkozás-élettani értékelése
  • Táplálkozási szokásokat befolyásoló tényezők
  • A helyes táplálkozás
  • A gyermekek és időskorúak táplálkozása
  • Az egészséges felnőtt táplálkozás
  • A testedzés jelentősége
  • Az alkohol élettani hatása
  • Alternatív táplálozási módok
  • Táplálkozás és elhízás
  • Röviden az élelmiszer allergiáról
  • Táplálkozással összefüggő megbetegedések
  • Táplálkozás az egészséges életmód kialakításához

Oldalszám: 143

In stock   (1 db)
6.2 Eur
Bonus point : 0.1 Eur
Details
ISBN: Szm-502

 

Kiadó: Herman Ottó Intézet Kft.

 

Szerző: Szladecskó Györgyné
Info
Article No.
Szm-502
Similar products